SICISTA Project
MENÜ
 

New website:

www.sicista.hu

 

 

Számláló
Indulás: 2005-10-07
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Locations of visitors to this page

Creative Commons License
 Creative Commons Jelöld meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé.

 website metrics

Az első élő Sicista subtilis befogásának rövid leírása:

2006.06.19-én Ottlecz Barnabás, Nagy Ágnes Tímea és Cserkész Tamás közel 280 dobozcsapdát helyezett ki a Borsodi-Mezőség TK-ben. Az extrém hőséget 06.20-án - a helyiek szerint -soha nem látott  felhőszakadás és jégeső  követte, ami az alacsonyabban fekvő dél-borsodi falvakat, városokat elöntötte. A csapdázási területre mi is csak a környék legnagyobb traktorán tudtunk visszamenni.

Az MTZ nem ment ki

Az alaptábor

2006.06.21-én hajnalban (5.30) - az esőzést követően - az átlagosnál több kisemlős került a csapdákba, de szöcskeegér továbbra sem volt. A csapdák összeszedése közben (8h) találtuk meg a hím szöcskeegeret, amelyet - miután csapatszállító traktorunk ismét kijött értünk - Budapestre szállítottunk. 

Akik megfogták: Czabán Dávid balról, Ottlecz Barnabás és a fotós a lencsék mögött 

 

 Sicista subtilis superstar (a dobozban középen)

Sicista subtilis trizona (fotó: Cserkész T.)

Az állat kizárólag szöcskét, sáskát és borsót volt hajlandó enni, azonban ezeket kézből is elfogadta.

fotó: Cserkész

fotó: Cserkész

Az állatról művészi fotók készülnek

A befogási helyre történő ismételt kijutás sem volt zökkenőmentes

Még egy nagy menetelés után, az állatot 2006.06.23-án délelőtt szabadon engedtük, amely eseményről videófelvétel készült.

 

Fotók: Cserkész T. (a fotók kizárólag a szerzők külön engedélyével használhatóak fel)

Köszönetnyilvánítás: Az első élő csíkos szöcskeegér nem került volna elő, ha  a kutatáshoz munkájával nem járul hozzá (ABC sorrendben): Czabán Dávid, Estók Péter, Gubányi András, Nagy Ágnes Tímea, Ottlecz Barnabás, Szitta Tamás. Külön köszönet a Borsodi-Mezőség segítőkész lakosságának, névszerint a következőknek különösen: Alberti Massimiliano, Bodó Gergő, Hajdú József, ifj. Kiss János, Tóth András

A kutatást a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatja. 

© Minden jog fenntartva

6 hozzászólás
Idézet
2012.10.17. 14:25
Offimimbusymn
fftopic) begins when the "big bang," the new season? buy f l o m a x
2010.04.19 22:52
Sándor József

„ gratula a csapatnak

sszeretem a természetet, és amiben tudom támogatom is a helyi szervezeteket.

hmmm.....csíkos szöcskeegér.....csúcs

mégegyszer: gratulálok

sándor józsef”

Idézet
2012.10.02. 02:14
naisrurse
Hello. And Bye. test
2010.04.19 22:52
Sándor József

„ gratula a csapatnak

sszeretem a természetet, és amiben tudom támogatom is a helyi szervezeteket.

hmmm.....csíkos szöcskeegér.....csúcs

mégegyszer: gratulálok

sándor józsef”

Idézet
2010.04.30. 11:13
WildHamster

Gyönyörű a cincin, gratula a csapatnak!

Sok ilyen képet még!

WildHamster

Idézet
2010.04.20. 15:41
almalé

gratula a csapatnak, hajrá szöcskeegér! :-)

Idézet
2010.04.20. 08:41
Medde

Szeretem az ilyen történeteket. Gratulálok a munkájukhoz! :)

Idézet
2010.04.19. 22:52
Sándor József

 gratula a csapatnak

sszeretem a természetet, és amiben tudom támogatom is a helyi szervezeteket.

hmmm.....csíkos szöcskeegér.....csúcs

mégegyszer: gratulálok

sándor józsef


SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...