SICISTA Project
MENÜ
 

New website:

www.sicista.hu

 

 

Számláló
Indulás: 2005-10-07
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Locations of visitors to this page

Creative Commons License
 Creative Commons Jelöld meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé.

 website metrics

Az első élő Sicista subtilis befogásának rövid leírása:

2006.06.19-én Ottlecz Barnabás, Nagy Ágnes Tímea és Cserkész Tamás közel 280 dobozcsapdát helyezett ki a Borsodi-Mezőség TK-ben. Az extrém hőséget 06.20-án - a helyiek szerint -soha nem látott  felhőszakadás és jégeső  követte, ami az alacsonyabban fekvő dél-borsodi falvakat, városokat elöntötte. A csapdázási területre mi is csak a környék legnagyobb traktorán tudtunk visszamenni.

Az MTZ nem ment ki

Az alaptábor

2006.06.21-én hajnalban (5.30) - az esőzést követően - az átlagosnál több kisemlős került a csapdákba, de szöcskeegér továbbra sem volt. A csapdák összeszedése közben (8h) találtuk meg a hím szöcskeegeret, amelyet - miután csapatszállító traktorunk ismét kijött értünk - Budapestre szállítottunk. 

Akik megfogták: Czabán Dávid balról, Ottlecz Barnabás és a fotós a lencsék mögött 

 

 Sicista subtilis superstar (a dobozban középen)

Sicista subtilis trizona (fotó: Cserkész T.)

Az állat kizárólag szöcskét, sáskát és borsót volt hajlandó enni, azonban ezeket kézből is elfogadta.

fotó: Cserkész

fotó: Cserkész

Az állatról művészi fotók készülnek

A befogási helyre történő ismételt kijutás sem volt zökkenőmentes

Még egy nagy menetelés után, az állatot 2006.06.23-án délelőtt szabadon engedtük, amely eseményről videófelvétel készült.

 

Fotók: Cserkész T. (a fotók kizárólag a szerzők külön engedélyével használhatóak fel)

Köszönetnyilvánítás: Az első élő csíkos szöcskeegér nem került volna elő, ha  a kutatáshoz munkájával nem járul hozzá (ABC sorrendben): Czabán Dávid, Estók Péter, Gubányi András, Nagy Ágnes Tímea, Ottlecz Barnabás, Szitta Tamás. Külön köszönet a Borsodi-Mezőség segítőkész lakosságának, névszerint a következőknek különösen: Alberti Massimiliano, Bodó Gergő, Hajdú József, ifj. Kiss János, Tóth András

A kutatást a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatja. 

© Minden jog fenntartva

6 hozzászólás
Idézet
2012.10.17. 14:25
Offimimbusymn
fftopic) begins when the "big bang," the new season? buy f l o m a x
2010.04.19 22:52
Sándor József

„ gratula a csapatnak

sszeretem a természetet, és amiben tudom támogatom is a helyi szervezeteket.

hmmm.....csíkos szöcskeegér.....csúcs

mégegyszer: gratulálok

sándor józsef”

Idézet
2012.10.02. 02:14
naisrurse
Hello. And Bye. test
2010.04.19 22:52
Sándor József

„ gratula a csapatnak

sszeretem a természetet, és amiben tudom támogatom is a helyi szervezeteket.

hmmm.....csíkos szöcskeegér.....csúcs

mégegyszer: gratulálok

sándor józsef”

Idézet
2010.04.30. 11:13
WildHamster

Gyönyörű a cincin, gratula a csapatnak!

Sok ilyen képet még!

WildHamster

Idézet
2010.04.20. 15:41
almalé

gratula a csapatnak, hajrá szöcskeegér! :-)

Idézet
2010.04.20. 08:41
Medde

Szeretem az ilyen történeteket. Gratulálok a munkájukhoz! :)

Idézet
2010.04.19. 22:52
Sándor József

 gratula a csapatnak

sszeretem a természetet, és amiben tudom támogatom is a helyi szervezeteket.

hmmm.....csíkos szöcskeegér.....csúcs

mégegyszer: gratulálok

sándor józsef


Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK